Gott nytt år!

Smällare och raketer är ett otyg. Om det hade varit begränsat till några timmar på nyårsafton hade det varit ok. Men nu startar smällandet så fort försäljningen av fyrverkerier börjar. Flera dagar i förväg.

I förrgår fick vi köra iväg Valle till ett pensionat i Bollebygd för att han skulle överleva nyåret. Han blir numera paniskt rädd framför allt för ljusblixtarna och för krutröklukten i samband med påsk och nyår. Att droga ned hunden känns inte som ett alternativ. Men på pensionatet har Valle det mysigt och kul med långa skogspromenader.

Gott nytt år, Valle, och alla ni andra!

4 kommentarer på “Gott nytt år!

 1. Ja usch ja, nu är det dags igen. :(Vår Caesar, vanligtvis så karsk och kavat, förvandlas till ett skälvande nervvrak.Man kan ju knappast ens försöka föreställa sig hur alla de vilda djuren har det, de som inte kan krypa under soffan i källaren för att försöka undgå den utdragna tortyren.

  Gilla

 2. Helt riktigt – raketer och smällare är ett riktigt otyg och borde definitivt förbjudas av flera skäl. 1) Lusse är helt förskräckt och måste köras långt ut till skogs för att kunna göra sina behov. 2) Det är ett otyg ur miljöhänseende med tanke på alla utsläpp som blir följden av detta smällande. 3) Jag har inte lust att betala skatt för att sjukvården skall lappa ihop händerna på alla dem som råkar ut olyckor pga. dessa oönskade leksaker.

  Gilla

 3. Ett tips är att åka till Landvetter Flygplats och rasta hunden. Det fick vi faktiskt göra ett år.Det finns mer än 800 000 hundar i Sverige. Svenska Kennelklubben borde vara en riktigt tung lobbyorganisation. Vad håller SKK egentligen på med? Givet förutsättningarna kan detta vara den intresseorganisation som sämst tar tillvara sitt potentiella inflytande (eller så kanaliseras opinionen via jägarförbundet). Gott nytt år alla hundvänner!/Henrik Oscarsson

  Gilla

 4. En ytterligare aspekt på nyårs/påsk-smällandet är miljön.Hur mycket kostar smällandet i form av olika sorters nefall av miljöfarliga produkter. GP som vill framstå som ett organ med stort milömedvetande skriver inte om detta i sin reklam för att man skall kolla på deras nyårsfyrverkeri.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s