En vän till mig som heter Sören vill etablera ”Mätningarnas mätning” som översättning till poll of polls. Egentligen handlar poll of polls inte om en ytterligare mätning. Istället handlar det om mycket enkla bearbetningar (medeltalsberäkningar) av resultat från mer än en opinionsmätning (som helst bör vara någotsånär jämförbara metodologiskt).
Många frågar mig varför jag för det mesta redovisar mina sammanställningar av opinionsmätningarna i diagramform och inte med siffror. Självklart kan man göra det. Man säger bara till statistikprogrammet att spara ned predicerade värden för vilket datum som helst. Den aktuella ställning i väljaropinionen enligt Mätningarnas mätning (lokala viktade genomsnitt för den 19 februari 2010).
Moderaterna 28.9
Centerpartiet 5.1
Folkpartiet 6.5
Kristdemokraterna 4.5
Vänsterpartiet 5.6
S0cialdemokraterna 33.7
Miljöpartiet 9.6
Sverigedemokraterna 4.2
Övriga partier 1.8
Intressant läsning! Men även om det är en smakfråga blir det väl lite tydligare i diagramform. Antar att du inte gör en omröstning kring detta :), men själv skulle jag föredra diagrammen.För övrigt, hur ofta brukar egentligen nya blocktrender uppstå under en mandatperiod? Har känslan av att det svängt ofta under den här perioden. Stämmer det?
GillaGilla
Diagrammen är underbara, Henrik!det är att se när det vänder åt olika håll och hur trenden går som är viktigt där. Men visst kan ett ögonblicksnedslag då och då vara intressant kanske.
GillaGilla
Visst ska det vara \”(lokala viktade genomsnitt för den 19 februari 2010)\”. Alltså, bara för ordningens skull?
GillaGilla
@Gummo: Så klart! Jag tycks ännu inte ha kommit in i nästa decennium…
GillaGilla
Borde inte \”mätningarnas medeltal\” vara ett bättre begrepp? Och det är ju också en allitteration.
GillaGilla
Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 på min blogg! Var med och tävla du med 🙂
GillaGilla