Robert Maričić vann valtipset 2010

Robert Maričić (M) i Malmö vann Henriks valtips 2010. Robert hade ett genomsnittligt medelfel per parti på 0,4667, och krossade därmed alla opinionsinstitut, poll of polls och viktade index. Dessutom tippade Robert valresultatet hela tre månader före riksdagsvalet den 19 september!

Men konkurrensen var stenhård. Drygt åttahundra personer deltog i tipset. Robert var inte ensam på förstaplatsen men vann på utslagsfrågan: han tippade valdeltagandet bäst.

Han vinner ett bokpaket med böcker om svenskt väljarbeteende och svensk opinion. De senaste väljarböckerna från Valforskningsprogrammet ingår, liksom den senaste rapporten från SOM-institutet. Bestyckad med dessa böcker står han väl rustad för framtida valtips!

Grattis Robert!

7 kommentarer på “Robert Maričić vann valtipset 2010

  1. Hur röstade dom då? Det vore intressant att få se?Dåligt att det inte är med… Hela topp 10 listan samt de kända statsvetarna?Eller var ni så dåliga så att ni inte vill visa det?Eller så politiskt korrekta?

    Gilla

  2. Kritik uppskattas inte…Påminner om PK pressen, Henrik… Genomsnittet för SD var 3,9% i juni… En mycket usel bedömning av kvalificerade statsvetare… Frågan är om dom var politiskt korrekta eller så usla bedömare… Det vill inte Henrik kommentera, ej heller ge oss resultaten på de som vann…Min skattning på valkvällen i ärlighetens namn (före Valu presenterades och utan kunskap om TV4:s dito) hade ett snittfel på 0,716%… Valu hade snittfel på 0,725% o TV4 hade fel med 1,16%…En annan statsvetare Stig Björn Ljunggren gissade på att SD skulle få mellan 6 o 12% i juni-juli 2010…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s