Mätningarnas mätning maj 2011

Det är många månader kvar på mandatperioden 2010-2014 — vilket för övrigt är den längsta period i svensk demokratisk historia utan att väljarna får möjlighet att besöka valurnorna (om det nu inte blir fler omval, vill säga). Opinionsläget var länge stabilt efter 2010 års riksdagsval men under de senaste två månaderna har det börjat hända saker. I den senaste Mätningarnas Mätning visar mina viktade genomsnitt av Sifo, Demoskop, SCB, Novus och Synovate att blockavståndet mellan Allianspartierna (C+FP+M+KD) och den rödgröna oppositionen (V+S+MP) har minskat till blott +0,9 procentenheter. Alliansregeringens opinionsledning från hösten och vintern är utraderad.

Sverigedemokraterna når i den senaste Mätningarnas mätning 6,1 procentenheter vilket är några tiondelar ovanför valresultatet.

En kommentar på “Mätningarnas mätning maj 2011

  1. Frågan är vad som har hänt, klart är ju att diskussionen om fas 3 inte har gynnat regeringen direkt, men det känns ändå som ett brant fall med tanke på att det går ganska bra för Sverige och att de rödgröna mer och mer har börjat köpa alliansens värdsbild. Det pratas allt mindre om att rulla tillbaks RUT, ROT och jobbavdrag. Noterar att KD i din sammanvägning ligger utanför riksdagen, om det skulle vara ett valresultat så skulle alltså de rödgröna vara största block.Jag såg i din tweet de individuella siffrorna, men om du har individuella plottar för de andra partierna så skulle jag gärna se dom, framförallt för mp och kd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s