1000 dagar kvar till nästa val

I morgon måndag är det 1 000 dagar kvar till nästa tillfälle då svenska folket får möjlighet att styra sitt eget öde i ett allmänt demokratiskt val. Då går vi till val i 2014 års Europaparlamentsval. På allmän begäran publicerar jag Mätningarnas Mätning för samtliga 8 riksdagspartier och för VSMP vs CFPKDM under det dryga år som förflutit sedan riksdagsvalet 2014. På förekommen anledning har jag lottat (!) ordningen för vilken de olika partierna redovisas.
Diagrammen visar att vi knappast behöver hetsa upp oss alltför mycket över partiernas öde i väljaropinionen på väldigt väldigt länge. Det är ohyggligt långt kvar på innevarande mandatperiod. Mycket vatten kommer att hinna rinna under broarna innan väljarna finner anledning att på allvar uppdatera sina partipreferenser. Det ger tid för partierna att ägna sig åt sina kärnverksamheter: att utveckla nya idéer och ideologier som har relevans för svenska folkets livsvillkor, oro, drömmar och visioner under den senare hälften av 2010-talet.
Folkpartiet
 
Vänsterpartiet
 Socialdemokraterna
Miljöpartiet

Sverigedemokraterna

 

Kristdemokraterna

VSMP vs CFPKDM

 

Moderaterna

Centerpartiet

En kommentar på “1000 dagar kvar till nästa val

  1. Är det inte dags att uppdatera Mätningarnas Mätning så att du får bort den bisarra augusti-mätningen från Synovate, Henrik? I dag har dessutom Demoskop-mätningen kommit:http://www.demoskop.se/?id=1623Där vi får veta att:\”Socialdemokraterna går däremot framåt med 1,1 procentenheter till 5,9%.\”;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s