SOM-undersökningen 2016 går i fält

Under veckan landar inbjudningarna till SOM-undersökningen 2016 i brevlådan hos totalt 30 400 slumpmässigt utvalda 16-85-åringar. Årets undersökningsomgång är den 31:a i ordningen sedan starten 1986 och omfattar en helt ny lokal undersökning i Göteborg (urval 7 000), en regional undersökning i Västsverige (urval 8 000) och en nationell undersökning bestående av inte mindre än sex parallella undersökningar (urval 3 400 x 6). Postenkäterna omfattar mellan 8 och 16 sidor och tar 30-45 minuter att fylla i. Respondenterna kan också välja att besvara sin enkät på webben.

Fältarbetet startar nu och pågår för de flesta undersökningar förbi årsskiftet, precis som vanligt.

Enkätsvaren från SOM-undersökningarna 2016 kommer att ligga till grund för rekordmånga publikationer — tabellrapporter, uppsatser, artiklar, bokkapitel, antologier och blogginlägg – under nästa år. Vi startar avrapporteringen av undersökningarna i samband med SOM-seminariet som i år anordnas tisdagen den 25 april 2017.

SOM-institutet är en del av den nationella forskningsinfrastrukturen. Varje år bjuds forskare från alla vetenskapsområden in att delta i undersöknings-, analys- och publikationsverksamheten. SOM-institutets undersökningar finansieras helt genom samverkan med ett fyrtiotal forskargrupper, organisationer och myndigheter. Läs vilka projekt som deltar i 2016 års SOM-undersökning här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s