SOM-dagen 21 april

Vill göra bloggläsarna uppmärksamma på årets SOM-dag som infaller tisdagen den 21 april. Arrangör är SOM-institutet vid Göteborgs universitet. Temat är Det globaliserade Sverige. Under seminariet 12-17 presenteras de allra första resultaten från den senaste SOM-undersökningen. Program och anmälningstalong kan laddas ned här.

Själv skall jag presentera pinfärska resultat om utvecklingen av svenska folkets grundläggande värderingar som SOM-institutet genomför vart annat år. Jag bygger förstås vidare på de värderingsanalyser jag genomfört tidigare. Jag tänker också närgranska några intressanta samband mellan grundläggande värderingar och åsikter i aktuella politiska sakfrågor som har bäring på globalisering och informationssamhälle (däribland FRA-lagen).

/Henrik Oscarsson

En kommentar på “SOM-dagen 21 april

  1. Såg du dagens DN – undersökningen av 15-19-åringarna som individualist-kollektivister? Slut med världsförbättrare, in med familjen. Vi har ju sett familjens ökande roll i dina undersökningar förut, men kanske kan också Kariros undersökning vara intressant i MIM-sammanhang?/Marie D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s