Melodifestival vs EUP-val

Riksdagsvalen i Sverige tronar fortfarande som det i särklass största kollektiva evenemanget. Sist deltog fem och en halv miljon svenskar i riksdagsvalet. På andra plats hamnar melodifestivalen. Tittarsiffrorna för melodifestivalens final minskade i år men överstiger alltjämt antalet röstande i svenska Europaparlamentsval. Jag förväntar mig inte några omkastningar av ordningen i juni. Men kanske ett minskat gap?

Tänk om fler medborgarna var villiga investera ett par timmars engagemang även åt ett val som faktiskt fördelar mer makt och har större konsekvenser för människors liv än vad (tro det eller ej) Eurovisionsschlagern gör?

2 kommentarer på “Melodifestival vs EUP-val

  1. Kalle Anka sågs av 3 213 000 personer 2008 enligt MMS. Av de regelbundet återkommande programmen brukar Kalle komma tvåa. På spåret har varit trea de senaste åren. Melodifestival, Kalle Anka och På spåret, alltså. Sen är det nog valvakan på fjärde plats. 2006 såg 2 355 000 personer på valvakan i SVT. På MMS hemsida (www.mms.se) kan Du själv surfa fram tittarsiffror för snart sagt alla program och se topplistor vecka för vecka. /Henrik

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s