Valtipset avgjort

Vinnaren av mitt EUP-valtips heter Emil Mattsson. Han lyckades hamna närmast valresultatet med ett snittmedelfel (12 partier+en kategori övriga) om 1,91 procentenheter. Emil besegrade den bäst tippande statsvetaren vid Göteborgs universitet med blott några hundradelar. Grattis Emil!

Emil: Mejla din postadress till henrik.oscarsson@pol.gu.se så skall jag skicka dig ditt pris! (Boken Regeringsskifte. Väljarna och valet 2006 av Henrik Oscarsson och Sören Holmberg). Där finns så gott som allt du behöver veta om svenskt väljarbeteende inför 2010 års valbatalj.

Ett hedersomnämnande går till Thaher Pelaseyed som lyckades pricka helt rätt på valdeltagandet i Europaparlamentsvalet (45,5 procent).

Bloggläsarna (medelfel 2,47) vann mycket knappt över statsvetarna (medelfel 2,52) när det gäller att komma närmast valresultatet i EUP-valet. Bloggläsarna tippade dessutom valdeltagandet bättre än statsvetarna. ”The Wisdom of the crowds” var bättre än expertisen (den här gången).

2 kommentarer på “Valtipset avgjort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s