Folkpartiet: Bra och dålig politik

Svenska väljare tycker bra om folkpartiets politik. För alla politikområden är det samma sak: FP nämns spontant oftare på frågan om vilka partier som har en bra politik än på frågan om partier som har en dålig politik. Alla balansmått utom ett (glesbygdsfrågor -4) blir därmed positiva. Mest berömmer väljarna FPs politik i skol- och utbildningsfrågor (+26), frågor om företagande (+19) och lag- och ordning (+15).

Folkpartiets egna väljare 2006 uppskattar också i första hand folkpartiets utbildningspolitik (+71), men även flykting- och invandringspolitiken (+59) och integrationspolitiken (+49) lyfts fram som starka politikområden. FP-väljarna tycks dela väljarnas bild av att FPs utrikespolitik och miljöpolitik hör till de svagaste korten (+17 respektive +18). Överraskande hamnar EU-politiken långt ned på listan även bland FPs egna väljare (+25).

I tabellen redovisas ett balansmått för varje politikområde. Balansmåttet varierar från -100 (samtliga respondenter nämner spontant att partiet har en dålig politik på området) till +100 (samtliga respondenter nämner spontant att partiet har en bra politik på området. Politikområdena har rangordnats från det mest positiva till det mest negativa. Först redovisas rangordningen för samtliga svenska väljare. Därefter redovisas rangordningen för Folkpartiets väljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s