Sverigedemokraterna: Starka fästen

Färgerna på Sverigekartan nedan illustrerar Sverigedemokraternas röststöd i Sveriges kommuner i samband med riksdagsvalet 2006. Kommunerna delades in i fem likstora grupper efter partiets procentandel i riksdagsvalet. Vita områden visar t ex de tjugo procent kommuner där SD hade lägst röststöd 2006 (0-1.96 procent).

Sverigedemokraternas svaga fästen

Bjurholm 0.32%, Malå 0.66%, Danderyd 0.68%, Robertsfors 0.77%, Överkalix 0.78%, Piteå 0.81%, Umeå 0.91%, Vännäs 0.93%, Örnsköldsvik 0.98%, Norsjö 0.98%

Sverigedemokraternas starka fästen

Hörby 8.01%, Landskrona 8.24%, Eslöv 8.40%, Tomelilla 8.40%, Åstorp 8.43%, Sjöbo 8.94%, Trelleborg 8.97%, Svedala 9.30%, Svalöv 9.74%, Bjuv 10.30%.

3 kommentarer på “Sverigedemokraterna: Starka fästen

  1. Hej Anders!Data är ju officiell valstatistik så den är givetvis 100% tillgänglig sedan 10 juni. Den finns på http://www.val.se men den ligger i ett XML-format som inte är så lätt att snabbt fixa en karta med (kanske får jag tid en regnig dag). Även om nivåerna för SD är något högre än i riksdagsvalet 2006 så kommer kartan inte se särskilt annorlunda ut.

    Gilla

  2. Tack för ditt svar. Hm, jag uttryckte mig nog lite klumpigt. Det jag menade var att jag undrar hur opinionsläget ser ut idag, inte valresultatet eftersom vi får detta först i september 2010. Jag undrar alltså om det finns lokal/regional opinionsstatistik för SD i hela landet någonstans. Jag tror dock att SD har gått framåt betydligt på vissa håll i landet sedan 2006. Det gäller både Malmö, Göteborg, Stockholm och Norrland. Flera mätningar har visat/indikerat det i alla fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s