Metodpraktikan 4e upplagan

Så har då Metodpraktikan 4e upplagan anlänt från tryckeriet. Det är alltid lika roligt förstås att hålla nya publikationer i sin hand. Denna upplaga är chockrosa och svart. Tack alla ni på bloggen och Facebook som hjälpte till att välja ny färg på nya upplagan.

 

I bokens inledning introducerar vi i sju punkter det vetenskapliga ideal som vi uppfattar som styrande för huvudparten av empirisk forskning inom modern samhällsvetenskap. Snabblistan nedan är hämtad från kapitel 1 ”Vad är forskning?”
 1. Forskning är teoretisk i betydelsen kumulativ
 2. Forskning är teoretisk i betydelsen använder sig av ett vetenskapligt språk
 3. Forskning är empirisk i betydelsen att observationer av verkligheten fäller avgörandet
 4. Forskning är empirisk i betydelsen genomför systematiska och hederliga undersökningar
 5. Forskning är intersubjektiv i betydelsen forskaroberoende, genomskinlig och värderingsfri
 6. Forskning har i princip förklarande ambitioner
 7. Forskning har i princip generaliserande ambitioner
Den nya upplagan finns att beställa från Norstedts Juridik AB.
   

9 kommentarer på “Metodpraktikan 4e upplagan

 1. Orange-rosa, definitivt! Svart spär bara på den depression som ofelbart drabbar alla oss c-uppsatsskrivare när vi under en hel termin måste betrakta Metodpraktikan som den bibel mot vilken vi måste stämma av vartenda steg vi i ständig motvind försöker ta. Starka färger gör även att man kan lätt identifiera folk i samma sits på KTB!

  Gilla

 2. Orange-rosa! vågat med färger som traditionellt \”skär sig\” med varandra. kommer passa fint på mitt skrivbord inom inte alltför lång tid…

  Gilla

 3. Jag studerar för evigheter sedan och har första upplagan hemma i bokhyllan. Nu läser jag en kurs igen och undrar om den gamla fortfarande är bra eller om jag behöver den nya. Å ena sidan är det bra att ha en aktuell bok, å andra sidan verkar den uppdateras regelbundet och då behöver jag köpa en till nästa gång. Hur bör jag göra?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s