SOM-institutet presenterar "Omstritt omval"

På årsdagen av omvalet i Västra Götaland presenterar SOM-institutet forskarantologin ”Omstritt omval”. Pressträffen är tisdagen den 15 maj klockan 09:30 på Annedalsseminariet, Campus Linné, Göteborgs universitet. Läs mer här:

Boken analyserar en unik händelse i svensk valdemokratisk historia: omvalet i Västra Götaland 2011. ”Omstritt omval” innehåller bland annat analyser av svensk valprövning och omval som går tillbaka 300 år i tiden, väljarnas upplevelser av valrörelsen, vilka frågor som var viktiga för omväljarnas partival, konsekvenser av det låga valdeltagandet, hur svenskarnas förtroende för valadministrationen och Valmyndigheten påverkades av strulet med rösträkningen och av omvalet, och huruvida regionpolitikerna blev mer kända under omvalrörelsen. Händelsen har givit möjligheter att pröva inomvetenskapliga teorier om andra rangens val och tillföra ny kunskap till den snart hundraåriga debatten om huruvida vi bör ha skilda eller gemensamma valdagar.

InnehållsförteckningBeställningsinfo och kontaktuppgifter till forskarna

Här är GPS koordinaterna till lokalen
WGS 84 (lat, lon):N 57° 41.465′, E 11° 57.347′
WGS 84 decimal (lat, lon):57.69108, 11.95579
RT90:6402769, 1270489
SWEREF99 TM:6398394, 318549

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s