Svenska trender 1986-2011

 

SOM-institutets matnyttiga och efterfrågade broschyrer ”Svenska trender 1986-2011” och ”Swedish Trends 2011” är nu publicerade i vår rapportserie. Ni hittar alla SOM-rapporter nedladdningsbara som pdf på vår hemsida. Där kan du också bläddra i alla SOM-publikationer, presentationer och formulär.

Svenska trender är en sammanställning av SOM-institutets längsta tidsserier. Här hittar du många av de centrala nyckelindikatorerna på samhällsutvecklingen som är betydelsefulla för att öka förståelsen om viktiga förändringar i vårt samhälle. Ett exempel är svenskarnas retrospektiva bedömningar av utvecklingen av den nationella ekonomin (se nedan).
 
 
Andra nyheter i vår rapportserie är bland annat rapporterna ”Ungdomar i Skåne” av Sandra Engelbrecht, ”Scenkonst i Västsverige” av Josefine Bové och ”Satsa mer på olika energikällor 1999-2011” av Per Hedberg och Sören Holmberg. Figuren nedan visar andelen svenskar som tycker att vi ska satsa mer än idag på olika energikällor.
 
 
 
Huvudrapporterna från våra regionala undersökningar i Skåne och Västsverige 2011 kommer att publiceras i december och januari. Vill du vara säker på att inte missa något, gå med i SOM-institutets grupp på Facebook eller följ SOM-institutet på Twitter (hashtag #somgu).

En kommentar på “Svenska trender 1986-2011

  1. Vore intressant att få litet kommentarer till att SD nu är Sveriges 3:e största parti enligt ganska många opinionsundersökningar…Våra etablerade partier talar om snar arbetskraftsbrist, samtidigt som vi har 100 000 tals arbetslösa och invandrarna har oftast mycket låg utbildning… En stor del är analfabeter…Samtidigt ökar varslen igen och betydligt färre blir varslade idag jämfört med tidigare… Många fler är inhyrda från bemanningsföretag eller konsultbolag… Vi har även bostadsbrist, stora sociala problem i utsatta områden, stenkastning, anlagda bränder, vandalisering mm… Svenska politiker från 7-klövern har inga trovärdiga svar på de problem vi står inför.1990 hade Sverige 3 områden med stort utanförskap, 2006-2007 hade vi över 150 områden med stort utanförskap… Därefter har inga siffror släppts…Är det någon som tror att Alliansen lyckats vända utvecklingen? Sannolikt har vi närmare 200 områden idag åtminstone…Valet 2014 kommer förändra mycket i Sverige, de flesta moderater gillar inte 10 000 tals nya analfabeter från Somalia i Sverige samtidigt som våra grannländer (och övriga EU länder) tar in en bråkdel i förhållande till oss (och vår folkmängd).I Norge som har mycket låg arbetslöshet talar man om problemen som invandring för med sig… Grova överfallsvåldtäkter är ett exempel… Oslopolisen går själva ut och säger att det är \”icke västliga invandrare\” som står för 100% av dessa i Oslo sedan 2006! Det står även om det i Dagbladet, Verdens Gang och i norsk public service TV! Vi talar inte om Kineser, Indier eller Japaner heller… I Norge har framskrittspartiet 23% av rösterna…2014 kommer SD få minst 12% om nuvarande politik fullföljs, troligen mer… M och S förlorar mest till Sd idag…Voltaire sa att Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem… Tydligen var det Evelyn Beatrice Hall som skrev detta i en biografi om Voltaire (dock i första person)… Detta gäller dock inte i Sverige… Det är anmärkningsvärt många kommentarer om invandring som inte tolereras i dagspressen… Det handlar inte om hets mot folkgrupp men obehagliga sanningar om bidragsnivåer, brottslighet och kostnader för invandringen….Sverige är samhälle som har mycket låg tolerans mot oliktänkande… På 70-talet gällde det moderater och företagare idag invandringskritiker… Reinfeldts uttalade förståelse för terror mot Sd är vidrigt i en demokrati… Historiens dom blir hård…Nils FNi verkar ha gjort så att det är omöjligt att bevisa att man inte är en robot… Det är helt nästan omöjligt att se vad det står…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s