Väst-SOM-undersökningen 2012 når ut

Vad tycker västsvenskarna om den nya trängselskatten? Hur bedömer de kvaliteten i den offentliga servicen i den kommun där de bor? Litar de på sina medmänniskor? Hur är det att bo i Västra Götaland? Hur många känner till de ansvariga politikerna? Känner de förtroende för poliser, präster och journalister? Hur nöjda är västsvenskarna med trygghet och närhet till natur, kultur och service i sitt bostadsområde? Ska vinstutdelning tillåtas i skattefinansierad vård, skola och omsorg?

SOM-institutet genomför varje höst sedan 1986 omfattande nationella och regionala undersökningar i Sverige. Idag når den stora Västsvenska SOM-undersökningen ut i brevlådorna hos 6 000 boende i Västra Götaland och Kungsbacka. Den tjugoförsta Väst-SOM-undersökningen innehåller 90 frågor om västsvenskarnas medievanor, fritidsaktiviteter, hälsa, värderingar och åsikter.

Frågorna handlar om allt från parkeringsavgifter till om man har besökt Håverudsakvedukten. Vi tror att frågorna är angelägna för medborgarna i Västra Götaland. Enkätsvaren ligger till grund för forskning inom många olika områden och analysresultaten spelar en viktig roll i utvärderingen av Västra Götalandregionens verksamhet.

Du som bor i Västsverige har alldeles säkert någon i din bekantskapskrets som fått årets Väst-SOM-enkät i brevlådan. De slumpvist utvalda representerar ett tvärsnitt, ett slags miniatyrkopia, av befolkningen i Västra Götaland. Deras enkätsvar spelar roll! Hjälp oss att övertyga dem om betydelsen av att svara på enkäten. Är det någon enkät som man ska prioritera att fylla i så är det SOM-enkäten. Den berikar alla vetenskapsområden, bevaras och dokumenteras för framtiden och genererar forskningsframgångar för Sverige. SOM-studierna har stor genomslagskraft i samhällsdebatt och samhällsplanering.

Läs mer om undersökningarna på www.som.gu.se

En kommentar på “Väst-SOM-undersökningen 2012 når ut

  1. Har Som väst några frågor om invandringen? Dvs av bidragsinvandringen… Norrmän, kineser och indier är inga problem dom försörjer sig själva… Analfabeter från afrika och asien är gigantiska problem däremot…Expressen hade igår kväll en omröstning om vem som vann partiledardebatten… Åkesson fick 26% och då stoppade Expressen omröstningen och tog bort den. Det kallas demokrati…För övrigt finns det ingen omröstning om debatten på någon annan tidnings hemsida heller…Så ser det ut i demokraturen Sverige…Länk till skärmdump:http://eumedborgaren.blogspot.se/2012/10/vem-vann-partiledardebatten.html

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s