SOM-institutets årliga inbjudan till forskningssamverkan ute nu!

Strax efter riksdagsvalet i slutet av september går SOM-institutets regionala, nationella och globala (!) undersökningar i fält. SOM-undersökningarna 2014 består av sex parallella enkätstudier: två regionala undersökningar (i Västra Götaland och Värmland), fyra nationella undersökningar och en global undersökning av svenskar boende i utlandet.

– den regionala SOM-undersökningen i Värmland
– den regionala SOM-undersökningen i Västra Götaland
– den nationella SOM-undersökningen
– den globala undersökningen av svenskar boende i utlandet (Utlands-SOM)

SOM-undersökningarna har allt sedan starten 1986 finansierats genom samverkan med forskare, myndigheter och organisationer. Varje år vid den här tiden sänder vi ut en inbjudan att delta med frågeinstrument i höstens SOM-undersökningar. Om ditt forskningsprojekt har behov av högkvalitativa data insamlade i enlighet med de striktaste vetenskapliga principer är du välkommen att ta kontakt med våra undersökningsledare. Vi som står bakom SOM-undersökningarna tillhör Sveriges ledande medie-, opinions- och valforskare. Vårt mål är att kombinera en närhet till den internationella forskningsfronten med en stark närvaro i svensk samhällsdebatt.

Deadline för att anmäla intresse för medverkan i 2014 års SOM-undersökningar är den 12 april 2014!

SOM-institutet är en oberoende undersökningsorganisation vid Göteborgs universitet. Institutets undersökningsverksamhet sträcker sig tillbaka till 1986. Mängden insamlade data ger forskare exceptionella möjligheter till tvärvetenskapliga analyser över tid på nationell, regional och lokal nivå. SOM-institutet har vuxit fram som ett nationellt centrum för forskare med intresse för empiriska studier av (S)amhälle, (O)pinion och (M)edier.

  • Läs mer om SOM-institutets inbjudan till forskningssamverkan här.
  • Läs mer om SOM-institutet under fliken ”SOM-institutet” på denna blogg.
  • Läs om SOM-institutets undersökningsmetodik, titta på frågeformulär och dokumentation, ta del av våra arbetsrapporter och publikationer på hemsidan.
  • Beställ data från tidigare SOM-undersökningar via Svensk Nationell Datatjänst (www.snd.gu.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s