Vinnare av valtipset 2018

Nu är valtipset 2018 avgjort! Vinnaren av årets valtips i sex-månader-före-valet-klassen blev Alexander Jonsson med ett medelfel per parti som var 0,60 procentenheter. Grattis till Alexander!

I den något enklare (?) klassen 100-dagar-före-valet vann Henric Häggkvist med ett medelfel per parti som var 0,68 procentenheter. Grattis Henric!

Som vanligt var de flesta tips kraftigt påverkade av nyligen publicerade opinionsmätningar. Det innebar att medelfelet per parti var ovanligt högt — precisionen alltså låg — i förhållande till liknande tips som jag anordnat i samband med tidigare val. De som tippade sex månader före valet kom relativt nära både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna men överskattade Moderaterna. De som tippade 100 dagar före valet tenderade att underskatta Socialdemokraterna och Kristdemokraterna och överskatta Sverigedemokraterna.

Grattis än en gång till våra valtipsvinnare! Totalt deltog 1277 personer i de båda tipsen. Snart är det dags igen! Idag är det bara 238 dagar kvar till Europaparlamentsvalet 2019!

En kommentar på “Vinnare av valtipset 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s