Missa inte årets SOM-seminarium 30 mars

Ett säkert vårtecken är det årliga SOM-seminariet som markerar startskottet för den digra kommunikation av analyser som bygger på den senaste nationella SOM-undersökningen. I år är det den 30 mars som fyrverkeriet börjar. Det brukar fortsätta hela våren och pågå oförminskat ända fram till huvudpublikationen presenteras vid midsommartid och under årets Almedalsvecka i juli.

Foto från SOM-seminariet 2015. En man presenterar och publiken lyssnar. En kamera i förgrunden.

SOM-undersökningarna finansieras av samverkan med enskilda forskare, forskningsprojekt, myndigheter och organisationer. Nyligen gick inbjudan till medverkan i 2022 års SOM-undersökningar ut. Du hittar mer information här: https://www.gu.se/som-institutet/samverkan/stall-fragor-i-som-undersokningarna

För mig som forskningsledare för Valforskningsprogrammet är det en självklarhet att samverka med SOM-institutet för att samla in högkvalitativa data om val, opinion och demokrati. Valforskningsprogrammet deltog i 2021 års SOM-undersökningar med frågor om ideologisk identifikation och om partiers vänster-högerplaceringar. Några av dessa spännande resultat kommer jag tycka om att presentera den 30 mars. Välkomna!

För en länk till förra årets presentation, se här https://www.gu.se/sites/default/files/2021-03/3.%20Det%20ideologiska%20landskapet%20-%20Henrik%20Ekengren%20Oscarsson.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s