SOM-institutet utlyser doktorandtjänster i surveymetodologi

Statsvetenskapliga institutionen och institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet utlyser under våren 2014 var sin doktorandanställning med särskild inriktning mot surveymetodologi. Doktorandanställningarna är nära knutna till SOM-institutets undersökningsverksamhet.

Tillsammans med sina grundarinstitutioner vid Göteborgs universitet utlyser SOM-institutet två fyraåriga doktorandanställningar inom statsvetenskap respektive medie- och kommunikationsvetenskap med särskild inriktning mot surveymetodologi.

Bakgrunden till utlysningen är de stora och många utmaningar som surveyforskningen står inför. Ett intensifierat utvecklings- och forskningsarbete är nödvändigt för att bland annat analysera effekter av fallande svarsfrekvenser och möta behoven från en snabb teknikutveckling som öppnar upp helt nya sätt att genomföra datainsamlingar, exempelvis med hjälp av läsplattor och smarta telefoner.

Forskningen vid Göteborgs universitet behöver ligga i framkant på denna utveckling. Utlysningar av doktorandtjänster är en central del i denna strategi. För SOM-institutet innebär doktorandprojekten en möjlighet att ytterligare stärka institutets forsknings- och utvecklingsarbete på området. Satsningen är nödvändig för att kunna säkra en framtida försörjning av högkvalitativa data i empirisk samhällsvetenskap.

Mer information om anställningen hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s