2 kommentarer på “Årsdagen av riksdagsvalet 2014

  1. \”Migrationsöverenskommelsen mellan MP och de borgerliga partierna kan ha kostat Alliansen regeringsmakten när vi skriver den politiska historien.\”Visst, och Reinfeldt slog ju fast att den var \”historisk\”. Och där får man verkligen ge honom rätt då inte vara invandringen och dess kostnader skenar utan även SD:s opinionsstöd. Vi håller på att få ett helt nytt Sverige efter den uppgörelsen. Reinfeldt kunde också långt före valet se hur hans parti tappade stort till SD, men han ändrade inte på någonting. Med helt öppna ögon offrade han regeringsmakten för invandringsfrågan, så viktig är den alltså för vårt etablissemang. Billström gjorde ju ett panikutspel om \”volymer\” när raset för M pågick, men han blev omedelbart tillrättavisad av Reinfeldt. Slutnumret i Reinfeldts självdestruktiva invandringsvurm blev sedan det berömda \”öppna era hjärtan\”-tal.

    Gilla

  2. Jag är övertygad om att Reinfeldt kommer bli en av svensk politiks största förlorare på litet sikt…. Historien skrivs inte samma dag man avgår… Det som avgör är hur besluten man tog som statsminister påverkade landet på lång sikt…Man kan dra en parallell till Fälldins beslut att ladda Barsebäck 1976… Det beslutet var förödande för centerpartiet men det var inte en social, ekonomisk och säkerhetspolitisk katastrof för landet Sverige… Fälldin har fortfarande stort förtroende av dom som har koll på den tiden… Reinfeldts migrationsuppgörelse med Mp är en katastrof för Sverige på många sätt…Fast de flesta förstår inte hur illa ute vi är… I norska och danska tidningar skriver man öppet om hur illa ställt det är i Sverige… 2018 kommer Jimmy Åkesson vara statsminister åtminstone en positiv konsekvens av Reinfeldts totala fiasko…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s